De bouw deel 3

23-07-2005
Langzaam aan wordt het zichtbaar hoe alles er in werkelijkheid uit komt te zien. Momenteel wordt druk gewerkt om het gebouw wind en water dicht te krijgen door het plaatsen van de kozijnen met de ramen en de deuren. Ook zijn de drie overhead deuren ondertussen geplaatst. Binnen is men druk bezig met het afwerken van de wanden. In de komende vakantie periode zal er door verschillende onderaannemers door gewerkt worden om er toch voor te zorgen dat het gebouw op 9 september opgeleverd kan worden.

29-08-2005
Na de bouwvak vakantie zijn deze week de werkzaamheden weer volop van start gegaan. Zo is de ademlucht vulinstallatie overgeplaatst vanuit de tijdelijke werkplaats. De rookgasafzuiging is geplaatst en de installateur is druk doende met de afwerking. In de kantine is ondertussen al een gedeelte van het systeemplafond geplaatst. De komende twee weken zullen nog veel werkzaamheden uitgevoerd moeten worden om de oplevering van 9 september te halen.


05-09-2005
Na een bouwperiode van een half jaar komt het einde nu echt in zicht. Binnen in het gebouw worden de laatste zaken afgewerkt. De schilder en de installateur zijn druk bezig om de laatste puntjes op de bekende I te zetten. Het glas is binnen geplaatst en de wanden zijn afgewerkt. De lampen worden in de plafonds gemonteerd en de wasbakken en kranen zijn ondertussen ook geplaatst. De keukenboer heeft de keuken geplaatst. Buiten is een begin gemaakt met de bestrating en de komende week zal eindelijk een begin worden gemaakt met het plaatsen van de buitenbeplating.


08-09-2005
Het afwerken gaat nu snel, de keuken is in zijn geheel geplaatst. De trap is geplaatst zodat we nu ook via de normale weg boven kunnen komen. In de kleedruimte zijn de nieuwe kleedkastjes geplaatst en is de vloer voorzien van een coating. Buiten wordt hard gewerkt aan het straatwerk en tevens is na lang wachten een begin gemaakt met het aanbrengen van de gevelbeplating waardoor het langzaam een echte brandweer kazerne begint te worden. De komende week wordt het gebouw geheel schoongemaakt waarna we op zaterdag 17 september gaan verhuizen en vanaf dan ook uitrukken vanuit de nieuwe kazerne.14-09-2005
Op een oefenavond hebben we diverse werkzaamheden gedaan in de nieuwe kazerne. Zoals tafels schoonmaken, kabels trekken, en het monteren van een beamer en stellingen.