PM 03-8403

Foto; Wim Schuitma 

Merk  : IVECO Turbo Daily 35-10.1
Kenteken : VL-XX-34
Bouwjaar : 1996
Opbouw : Eigen bouw

Het voertuig is in 1996 geleverd, bij de levering was alleen een witte balk op de auto gespoten. Vervolgens is de auto geheel in eigen beheer opgebouwd en o.a. voorzien van striping, zwaailichten en sirene, verlichting, cabine-inrichting en de inrichting in de materialenruimte.
Het voertuig is geheel ingericht als PM en bied plaats aan zeven manschappen en is voorzien van 3 ademluchttoestellen (Drager PA 94+) met 4 reserve cilinders. Ook zijn een mobilofoon en drie portofoons ingebouwd. Tevens doet het voertuig dienst voor de parate WVD ploeg en hiervoor zijn alle noodzakelijke materialen ook in de manschappencabine ingebouwd.

In de materialenruimte zijn alle materialen ingebouwd die voor de eerste inzet niet direct noodzakelijk zijn zoals: een dommekracht, snijbranderset, staaldraadtakel, haakse slijper, afzetmateriaal en absorptiematerialen. Tevens is een 3,6 KVA Honda aggregaat ingebouwd die bestemd is voor twee losse schijnwerpers op een statief met een vermogen 1500 watt.

Ook doet het voertuig dienst als trekker van onze (baby) motorspuitaanhanger.

Begin 2002 is het voertuig in eigen beheer geheel voorzien van de nieuwe striping. Eind 2003 is de striping aangepast aan de nieuwe huisstijl.  Tevens is het roepnummer in het kader van de regionale omnummering die noodzakelijk was bij de invoering van C2000 aangepast. Het roepnummer 21603 is gewijzigd in 25-81.  Eind 2010 is het roepnummer 25-81 vervangen voor 03-8403 dit i.v.m de komst van de noordelijke meldkamer in Drachten.
Per augustus 2011 is het voertuig uit dienst genomen en verkocht aan een opkoper. Zover ons bekend is het voertuig tot eind 2017 in gebruik geweest bij een surf-club uit Groningen.


Het voertuig bij de levering.

Het in eigen beheer aanbrengen van de stripping en inbouw van o.a. mobilofoon.

Het eindresultaat, gereed voor een inzet.

De cabine inrichting.


De materiaalruimte.

De PM met (baby) spuitaanhanger.