Werving

Wie zijn wij?

De Brandweerpost Gieten bestaat momenteel uit  17 personen.  Vrijwilligers, al spreken wij zelf  liever van parttimers.  De post is één van de 36 brandweerposten  binnen  de veiligheidsregio Drenthe en beschikt over uitstekende faciliteiten.  We hebben de beschikking over een modern gebouw met alle noodzakelijke faciliteiten en ook het en materieel is van een moderne en hoogwaardige kwaliteit.

Wie zijn de vrijwilligers?

Vrijwilligers bij de brandweer Gieten zijn werkzaam in alle beroepsgroepen en komen uit alle lagen van de bevolking.  Gewone mensenzonder, die zich zeer betrokken voelen bij hun woon- en werkomgeving en zich daar op een positieve manier naast hun reguliere werkzaamheden voor willen inzetten.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken mannen en vrouwen tussen de 18 en ca. 45 jaar die wonen en/of werken in Gieten en die een groot gedeelte van de week beschikbaar zijn.

We komen steeds meer vrouwen tegen in de uitrukfunctie bij de brandweer. Bij de post Gieten zij momenteel drie vrouwen actief.  Vrouwen worden nadrukkelijk gevraagd om te reageren. Ben je alleen overdag beschikbaar of werk je in ploegendienst dan ben je ook welkom. Deze functie is ook prima uit te voeren door mannen en vrouwen die bijvoorbeeld in deeltijd werken of die geen betaalde baan hebben. Ook als je overdag slechts enkele uren beschikbaar bent (bijvoorbeeld als de kinderen naar school zijn) dan ben je ook welkom bij de post.

Centraal staat dat je als hulpverlener in staat bent om mensen in noodsituaties te helpen. Dat kost inzet en kracht. Maar het geeft ook zeer veel voldoening om samen met je team een klus te klaren! De mogelijkheid om je in te zetten voor het redden van mens en dier, in je eigen omgeving en binnen een hecht en gemotiveerd team, moet de voornaamste reden zijn om je aan te melden.

Wat vragen wij?

Dat je beschikt over een goede lichamelijke en geestelijke conditie. Je bent sportief, stressbestendig, praktisch ingesteld, kunt goed in teamverband functioneren en beseft dat vrijwilligheid geen vrijblijvendheid is. Je kunt improviseren en je beschikt over een behoorlijke dosis doorzettingsvermogen en verantwoordelijkheidsgevoel.

Wat bieden wij?

De brandweer zorgt voor een goede opleiding en oefen mogelijkheden. Naast een vaste jaarlijkse vergoeding  ontvang je ook voor de scholing en oefeningen als voor het uitrukken een financiële vergoeding.  Ook zorgt de brandweer voor een goede verzekering.

Aantrekkelijk voor werkgevers

Voor werkgevers is het ook aantrekkelijk om een of meer vrijwilligers in dienst te hebben. Op grond van de  Arbowet is namelijk bepaald dat in elk bedrijf één of meerdere zogenaamde bedrijfshulpverleners aanwezig moeten zijn. Indien je de opleiding voltooit lever je in die zin een positieve bijdrage aan de veiligheid binnen het bedrijf.

Interesse?

Heb je na het lezen van deze folder interesse om bij de vrijwillige brandweer te komen?, Of heeft u nog vragen of wilt eens een oefenavond bijwonen stuur dan een mail met uw gegevens naar info@brandweergieten.nl.  Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Of vul het bijgevoegde Sollicitatieformulier in.

Ook kan je natuurlijk altijd enkele oefenavonden bijwonen om wat meer idee te krijgen van wat het brandweervak  inhoudt.