Brandmelding
Datum en tijd: 24-03-2011 02:26

Plaats: Gieterstraat 4 Eext

Soort: Brandmelding

Ploeg: Ploeg A en B

Uitruk nummer: 22

Prio: Prio 1

Verslag & fotos

Omstreeks 02:30 uur werden we gealarmeerd voor een boerderijbrand in Eext. Vanaf onze kazerne konden we de brand al waarnemen en van de meldkamer kregen we het bericht dat er opgeschaald was naar middelbrand. Ter plaatse troffen we een volledig uitslaande brand aan van een boerderij met daarom heen diverse rietgedekte boerderijen. Er was een zeer groot gevaar dat de brand naar deze boerderijen zou overslaan. Hierop hebben we direct opgeschaald naar een grote brand. Door snel in te zetten en door de snelle opschaling hebben we de omliggende boerderijen kunnen behouden. Wel hebben deze boerderijen lichte schade opgelopen.
De bewoners lagen op het moment van het uitbreken van de brand te slapen en zij zijn
ternauwernood door een passerende loonwerker gewaarschuwd. De stralingshitte was zo enorm dat we zelfs genoodzaakt waren om de waterwinning, die aan de andere kant van de straat voor het pand zat, en de daaraan gekoppelde slangen te koelen. Een aantal slangen zijn zo warm geworden dat deze door blaarvorming onbruikbaar zijn geworden.
Bij deze brand hebben we assistentie gehad van onze collega’s uit Annen, Rolde en Assen en de logistieke combinatie uit Hoogeveen en Havelte.
Omstreeks 07:30 uur was de klus weer geklaard en waren we weer terug in de kazerne.