Gieten gaat in rook op!

Tenzij jij in actie komt …

Zoek jij een toffe uitdaging naast je huidige baan? En wil je echt wat voor je omgeving betekenen? Word dan bandweerman of -vrouw bij brandweer Gieten! Wij zoeken collega’s; mannen en vrouwen die wonen of werken in de omgeving van de post. Betrokken mensen die willen werken in een hecht team met andere vrijwilligers en wel houden van een beetje spanning.

Durf jij het aan?

Wie worden je collega's?

Je brandweercollega’s bij Brandweer Gieten zijn werkzaam in alle beroepsgroepen en komen uit alle lagen van de bevolking. Nuchtere mensen, die zich betrokken voelen bij hun woon- en werkomgeving en zich daar op een positieve manier voor willen inzetten.

Wie zoeken wij?

Jij bent minimaal 18 jaar en beschikt over een goede conditie, bent stressbestendig en praktisch ingesteld. Een vak voor alleen mannen? Zeker niet, onze post heeft ook meerdere brandweervrouwen!

Wat bieden wij?

Brandweerman of -vrouw ben je niet zomaar. Jouw opleiding wordt volledig betaald. Ook voor de ingezette uren, scholing en oefening ontvang je een vergoeding. Oefenavonden, in verband met vakbekwaamheid, vinden één keer per week plaats.

Aantrekkelijk voor je werkgever!

Brandweervrijwilligers zijn uitstekend getrainde hulpverleners. Als BHV-er kan je een positieve bijdrage leveren aan de veiligheid binnen het bedrijf waar je werkt.

Hoe werkt het als vrijwilliger?

Het liefst ben je vaak beschikbaar. Lukt dat bij een melding niet altijd, dan is die ruimte er ook. Bij een melding haast je je naar de kazerne en ga je met je collega’s ter plaatse. Vind je sommige incidenten of taken nog spannend? Dat geeft niets. Je opereert altijd als team: ieder zet zijn eigen talenten in om samen de klus te klaren!

“Brandweerwerk is meer dan alleen maar branden en ongelukken”

Natuurlijk zijn wij er voornamelijk voor de momenten dat het echt nodig is. Maar een hecht team word je niet zomaar, daar doen wij veel voor!

Wat doet brandweer Gieten nog meer?

Naast het reguliere brandweerwerk doen we veel meer. We verzorgen demonstraties op feestdagen (zoals Koningsdag ) en geven voorlichting op scholen. Maar ook oefenen is erg belangrijk. Iedere woensdagavond oefenen we diverse scenario’s van brand, tot hulpverlening en een inzet met gevaarlijke stoffen. Zo houden we onze kennis op pijl over alle facetten van ons vak. Na een inzet of oefening is er in onze prachtige kantine ook altijd ruimte voor ontspanning en gezelligheid. Ook is er een actieve wedstrijdgroep die ieder jaar deelneemt aan de vaardigheidstoetsen die door het hele land worden georganiseerd. Samen met de hele kazerne (en aanhang) moedigen we deze ploeg aan om ieder jaar het beste resultaat neer te zetten. Er zit natuurlijk een wedstrijdelement in, maar gezelligheid en het teamgevoel is op deze dagen het belangrijkste.

Activiteiten
  • Oefenavond (1x per week op woensdag)
  • Alarmeringen (gemiddeld 1,5x per week)
  • Onderhoud voertuigen (elke twee maanden)
  • Wedstrijden (minimaal 1x per jaar)
  • PV-uitjes (minimaal 1x per jaar)
  • Korpsavond (1x per jaar)
  • Evenementen & voorlichting
  • Gezelligheid (365 dagen per jaar)
Eigen personeelsvereniging

Je bent er inmiddels wel achter dat we wel houden van gezelligheid. Brandweer Gieten heeft een eigen personeelsvereniging die jaarlijks meerdere gezellige activiteiten organiseert, ook voor je partner en/ of gezin. Ook dit draagt bij aan de teamspirit bij Brandweer Gieten.

Interesse?

Lijkt het je wat om vrijwilliger te worden bij Brandweer Gieten? Wij nodigen je dan graag uit om tijdens een oefenavond kennis met ons te maken!

Stuur een mail naar info@brandweergieten.nl en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op! Of vul het sollicitatieformulier in.