Kazerne Oelenboom

De gemeenteraad van Aa en Hunze heeft begin 2004 groen licht gegeven voor de nieuwbouw van een brandweerkazerne voor de  blusgroep Gieten. Hierbij werd de eis gesteld dat de kazerne moest komen op het terrein van openbare werken aan de Oelenboom. De keuze voor de kazerne is uiteindelijk gevallen op de hoek Oelenboom/Zijtak.

Het architecten bureau, bureau b+o uit Ansen, heeft de opdracht gekregen om een zo doelmatig mogelijke kazerne te ontwerpen. Naast de normale faciliteiten als stallingsruimte, instructieruimte en sanitairevoorzieningen zal in de kazerne ook de centrale ademluchtwerkplaats en magazijn voor de overige posten worden gerealiseerd. Bureau b+o heeft de laatste jaren veel ervaringen opgedaan in het bouwen van brandweerkazernes,zo zijn de kazernes van Westerbork, Ruinerwold, Zuidwolde en De Wijk/Koekange door bureau b+o ontworpen. De bouw is  begin maart 2005 gestart en het gebouw is in augustus opgeleverd.

Overige informatie

Rondom de bouw van onze kazerne in 2005 is er veel informatie verzameld en zijn er veel foto’s gemaakt. Deze zijn beschikbaar in onderstaande overzicht.

Start bouw
De eerste heipaal in de grond

De bouw 
Deel 1
Deel 2
Deel 3

Afrondende fase
De verhuizing
De opening
Het openhuis

Weten hoe onze kazerne er van binnen uit ziet? Wij nemen je graag mee in een rondje door onze kazerne.

Een rondleiding door de kazerne