Personeel / Materieel PM 84-03

Merk: Renault Midlum 270.12
Kenteken: BZ-HB-64
Bouwjaar: 2011
Opbouw: Mucar Almelo

Het voertuig is in juli 2011 in gebruik genomen en is geleverd in een serie van 4 stuks. Ook de posten in Rolde, Eelde en Zuidlaren (begin 2012) hebben de beschikking over een gelijkwaardig voertuig.

Het voertuig wat is voorzien van een standaard 9 persoon Renault cabine is geheel ingericht als PM en bied plaats aan acht manschappen en is voorzien van 3 ademluchttoestellen (Drager PA 94+) met 4 reserve cilinders. Ook zijn een mobilofoon en drie portofoons ingebouwd. Tevens doet het voertuig dienst voor de parate WVD ploeg en hiervoor zijn alle noodzakelijke materialen ook in de manschappencabine ingebouwd.

Verder hebben we de beschikking over een draagbare motorspuit, een Magirus Euro Fire 2000, voorzien van Fiat FIRE 1242 MPI motor met 74 pk voorzien van elektrische starter. Deze centrifugaalpomp is instaat om bij 8 bar 1700 l/m te leveren en bij 10 bar 1300 l/m. Ook is 300 meter gekoppelde 3″ slangen aanwezig die rijdend uitgelegd kan worden.

Voor de stroomvoorziening is een 5 KVA Dynawatt ingebouwd die aangedreven wordt door de PTO en onder andere de ingebouwde lichtmast (2 maal 500 watt) van de nodige spanning voorziet.

In de materialenruimte zijn verder alle materialen ingebouwd die voor de eerste inzet niet direct noodzakelijk zijn zoals: een dommekracht, snijbranderset, staaldraadtakel, haakse slijper, afzetmateriaal en absorptiematerialen. Tevens is een 3,6 KVA Honda aggregaat ingebouwd die bestemd is voor twee losse schijnwerpers op een statief met een vermogen 1500 watt.