Hulpverlening
Datum en tijd: 20-05-2008 13:46

Plaats: Provinciale weg N 34 96,9

Soort: Hulpverlening

Ploeg: Ploeg A en B

Uitruk nummer: 27

Prio: Prio 1

Verslag & fotos

Tijdens het aanrijden was er onduidelijkheid over het aantal auto’s en slachtoffers. Uit voorzorg hebben we opgeschaald naar een middel ongeval en hierop zijn onze collega’s uit Annen ook opgeroepen.
Ter plaatse bleek een auto achterop een voorganger te zijn gereden en vervolgens over de kop tot stilstaand te zijn gekomen in de slootkant. In deze auto zaten drie volwassen personen waarvan één al uit de auto was, de andere twee zaten niet bekneld en deze hebben we samen met het ambulance personeel uit de auto hebben gehaald. Alle drie de personen zijn behoorlijk gewond naar het ziekenhuis gebracht.
Nadat onze collega’s uit Annen ter plaatse waren hebben zij de zorg over de andere auto overgenomen. Hierin zaten twee volwassenen en twee kinderen waaronder een baby. Deze inzittenden zijn ter plaatse door het ambulance personeel bekeken maar bleken naast de schrik geen verwondingen te hebben opgelopen.
De oorzaak van deze aanrijding is waarschijnlijk veroorzaakt doordat men afgeleid was door de berging van de auto met opgeblazen motor (zie uitruk 26). Tegen 15:15 uur was de klus geklaard en werd de weg weer opengesteld.