Brandweer Gieten behaalt de vierdeplaats bij vaardigheidstoetsen

door | 18-03-2024 | Nieuws, Wedstrijden

Afgelopen zaterdag, 16 maart, heeft Brandweer Gieten deelgenomen aan de vaardigheidstoetsen in 2e Exloërmond en een knappe vierde plaats behaald van de negen deelnemende posten. Tijdens deze toets werden we geconfronteerd met een uitdagend scenario in het Odeon Cultuurhuis, waar een open dag en trouwerij plaatsvonden.

Een brand, ontstaan door kortsluiting in een frituurpan in de keuken, dreigde het feest te verstoren. Ondanks de snelle verspreiding van het vuur, konden de meeste gasten het gebouw veilig verlaten. Vier personen waren echter nog binnen: twee ongemerkt in een geluidsdichte ruimte en twee anderen in direct gevaar – één onwel op de balustrade en één met brandwonden bij de frituurpan.

Bij aankomst van onze ploeg werd direct ingezet op redding. Een persoon met brandwonden werd veilig naar buiten gebracht, waarna onze chauffeur de wonden vakkundig gekoeld heeft.

Deze toets was een goede oefening in snel en effectief handelen onder druk. Het heeft ons team de kans gegeven praktijkervaring op te doen. Maar bovenal hebben we een ontzettend gezellig dag gehad!

We willen iedereen bedanken die bij deze toets betrokken was, van de organisatoren tot de andere deelnemende teams. De volledige uitslag is te vinden op de website van het ABWC – klik.

Foto’s door Arjen Kuiper