Herfst: XVR en THV oefeningen

door | 06-11-2023 | Oefeningen

Het is volop herfst, en we zitten weer volop in de oefenmodus bij Brandweer Gieten! We hebben weer een paar intensieve oefensessies achter de rug bij de brandweer van Gieten, en we willen je graag meenemen achter de schermen van onze laatste activiteiten.

Als brandweerteam staan we altijd klaar voor elke noodsituatie. Om onze vaardigheden scherp te houden, hebben we ons onlangs geoefend met Technische Hulpverlening (THV). Deze oefeningen zijn cruciaal; ze houden ons alert en bekwaam als het gaat om het redden van levens mensen in de meest uiteenlopende situaties.

Maar dat is niet alles! Ook de brandweer gaat met de tijd mee en hebben onze oefeningen naar een nog hoger niveau getild met de XVR simulatie software. Deze revolutionaire trainingstool heeft ons in staat gesteld om virtueel diverse noodsituaties te ervaren. Verdeeld over drie groepen, hebben onze teamleden de kans gekregen om in een gecontroleerde omgeving te leren.

Waarom doen we dit allemaal? Simpel: we willen er altijd klaar voor zijn. Elke druppel zweet tijdens de training vertaalt zich in meer veiligheid en een snellere respons wanneer elke seconde telt.