Spannende Brandweerwedstrijden in Gieten op 20 Mei

door | 16-05-2023 | Nieuws

Op zaterdag 20 mei organiseert de Brandweer Gieten, in samenwerking met de Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité (ABWC), een spannende brandweerwedstrijd in de klasse Brandbestrijding. Acht brandweerposten uit verschillende delen van het land, waaronder Barneveld, Zutphen, Assen-oost, Beilen, Zuidlaren, Dodewaard, Geldermalsen en Uithuizen, zullen tussen 08:00 en 17:00 uur strijden om de eer en de titel.

Deze wedstrijden worden georganiseerd om de vaardigheden en technieken van de brandweerteams te testen en te verbeteren. De wedstrijden in de klasse Brandbestrijding omvatten scenario’s die inspelen op kerntaken van brandbestrijding. Het gaat hierbij niet alleen om techniek, maar ook om tactiek en strategie.

Bent u geïnteresseerd om deze opwindende wedstrijd bij te wonen en de helden van de brandweer in actie te zien? Bezoekers zijn van harte welkom! Meldt u zich op de dag van het evenement bij de brandweerkazerne Gieten op de Oelenboom 8b. Daar ontvangt u de exacte locatie van het evenement.

We vragen u vriendelijk om geen foto’s of video’s van de wedstrijden op social media te plaatsen voordat de wedstrijden zijn afgelopen. Dit is om de eerlijkheid van de competitie te waarborgen en ervoor te zorgen dat geen enkel team vooraf informatie krijgt over de scenario’s die worden gebruikt in de wedstrijd.

We kijken uit naar uw komst en de mogelijkheid om samen met u deze spannende dag van vaardigheid, moed en teamwork te vieren. Kom en moedig onze brandweerhelden aan terwijl ze strijden in de brandweerwedstrijden van 2023!

Het programmaboekje is hier te downloaden.