Vaardigheidstoets 2022 – Rolde klasse 112

door | 09-04-2022 | Wedstrijden

Op een frisse zaterdag 9 april heeft onze wedstrijdploeg deelgenomen aan de Vaardigheidstoets in Rolde. Samen met negen collega posten vanuit Noord-Nederland hebben we laten zien wat we in huis hadden. Na een goed verzorgd ontvangst op de kazerne in Rolde, was het rond de klok van 9 uur de beurt aan Gieten. Met ons volledige wagenpark en vele volgauto’s met publiek zijn we afgereisd naar de speellocatie bij Rietdekkersbedrijf Harms in Nijlande.

Ter plaatse had post Rolde een mooi scenario in elkaar gezet:

De accu van de grasmaaier staat aan de lading en vat vlam, hierdoor ontstaat brand in de opslagplaats. De loods is gescheiden door een houten wand tussen de timmerwerkplaats en de opslagplaats voor machines.

De brandende grasmaaier straalt de houtenwand aan en veroorzaakt behoorlijk veel rook. Achter in de timmerwerkplaats is nog een medewerker aanwezig die niet meer weg durft omdat er lichtuitval is en hij rook waarneemt.

Zijn collega is naar buiten gerend om een melding te maken aan de eigenaar die net aankomt rijden met de heftruck. Doordat de melder voor de heftruck is gaan staan te zwaaien moet de eigenaar remmen en schuift zijn pallet met steigerbuizen van de lepels.

De pallet duwt de persoon omver en hij raakt met zijn been bekneld onder de pallet.

De complimenten aan onze collega’s van Rolde!

Al met al heeft onze wedstrijdploeg (onder leiding van onze bevelvoerder in opleiding) een prachtig resultaat neergezet, en een mooie brand en HV inzet kunnen draaien. We hebben de dag gezamenlijk afgesloten bij Jimms in Gieten.

Uitslag:

  1. Beilen
  2. Eelde
  3. Assen-Oost
  4. Assen-West
  5. Zuidlaren
  6. Norg
  7. Smilde
  8. Kollum
  9. Scheemda
  10. Gieten