Partners krijgen brandweerervaring op onze Laatste oefening voor de Zomervakantie

door | 22-07-2023 | Nieuws

Met de zomervakantie in aantocht heeft brandweer Gieten op 19 juli een unieke, leerzame en gezellige avond georganiseerd – onze traditionele ‘laatste oefening’ voor de vakantie, ditmaal in samenwerking met onze partners. Deze speciale avond bood de unieke kans voor onze partners om te ervaren hoe het voelt om in de schoenen van een brandweerman of -vrouw te staan.

Onze partners mochten de brandweerpakken aantrekken en daarmee ervaren hoe het is om in volledige uitrusting te een brandhaard en slachtoffer te vinden in een pik-donkere ruimte. Ze ervoeren de uitdaging van het lopen met ademlucht, leerden hoe je een brandje moet blussen en oefenden met HV-gereedschap om een deur van een auto te verwijderen.

Het was een avond vol actie en leren, maar bovenal ook vol gezelligheid. Voor velen was het een oogopener om te zien wat onze brandweerlieden meemaken wanneer ze midden in de nacht, tijdens het avondeten of midden in een film worden weggeroepen voor een oproep.

Nu we een zomervakantie ingaan, willen we iedereen bedanken die aan deze bijzondere avond heeft deelgenomen en we kijken uit naar het hervatten van onze oefeningen in september. Blijf ons volgen voor meer updates en vergeet niet de foto’s van deze fantastische avond te bekijken!

Lijkt het je ook wat? Brandweerman of -vrouw? We zoeken nog vrijwilligers!

Namens Brandweer Gieten, een mooie zomervakantie toegewenst!